Rulou de pui cu cascaval si legume

Este o reteta perfecta pentru o masa festiva, cat si pentru familie.

La aceasta reteta s-a folosit un condiment natural, pe care-l putem face usor si acasa, avand o aroma deosebita pe care o da si preparatului folosit si anume piperul citronat.

Ingrediente rulou de pui

450 g piept de pui dezosat

100-150 g cascaval de consistenta tare

1/2 ardei gras rosu

ciuperci de la borcan( 200 g )

100 g masline negre rondele

200 ml ulei vegetal

2 oua

100 g faina alba

100 g pesmet

sare

piper citronat

Cum se face piper citronat

2 lamai

50 g boabe piper negru

Pe razatoarea mica dam coaja de la cele 2 lamai, o lasam intinsa pe un prosop absorbant pentru a se usca bine, apoi o amestecam cu piperul boabe si punem amestecul intr-un borcan ermetic inchis, iar cand va fi nevoie rasnim atat cat este necesar.

Piperul citronat are o aroma deosebita, folosit foarte des in ultima vreme in bucatariile de elita.

Cum se fac rulourile de pui

Pieptul de pui dezosat il spalam si desfacem in doua, apoi este batut cu ciocanul de snitele pana devine ca o “coala de hartie ” subtire, numai bun de umplut, apoi asezonat pe ambele parti cu sare si piper citronat.

Fiecare bucata de piept batut, se umple cu cate o felie de cascaval taiat de cca 1cm, ciuperci taiate feliute, ardeiu gras rosu taiat fasii, masline negre, apoi il rulam ca pe o clatita, inchis cu scobitori din loc in loc ( ptr a nu iesi umplutura ).

In boluri separate, s-a pregatit oul, batut cu putina sare, piper citronat, faina si pesmetul.

In tigaie de teflon , puem uleiul la incins, dam fiecare rulou prin ou batut, faina, pesmet si pus la prajit pe fiecare parte 4-5 minute, pana capata o crusta  aurie.

Rulourile de pui le scoatem pe hartie absorbanta ( ptr a se elimina surplusul de ulei ), apoi sunt servite calde pe farfurii intinse, alaturi de un piure de cartofi, orez si salata de cruditati.

 

POFTA BUNA !!!!

Sursa foto