Rulouri de curcan cu legume

Daca nu esti obisnuit cu carnea de curcan iti poate fi mai dificil sa o accepti. Nu insa in aceasta combinatie cu legume, in sos de ceapa si rosii.

Ingrediente pentru rulouri de curcan

1-2 piept de curcan,
100 g jambon,
2 cepe,
1 morcov,
1 ardei rosu,
2 linguri stafide,
1 cana orez,
1 lingura unt,
2 linguri pasta de tomate,
2 linguri ulei masline,
2 pahare supa de legume) sau 2 pahare de apa,
sare, piper,

Cum se fac rulourile de curcan

Orezul se pune la fiert in apa cu sare, respectand tipul de fierbere indicat pe ambalaj.

Stafidele se inmoaie in apa calda.

O ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei, cand devine translucida se adauga ardeiul taiat fasii, se lasa 3-4 minute, la foc domol.

Se adauga jambonul taiat fasii, se lasa impreuna 5 minute.

Orezul si stafidele se scurg si se adauga in sosul de legume si jambon. Se amesteca bine si se lasa la foc domol inca 5 minute, amestecad continuu, avand grija sa nu se prinda orezul.

Pieptul de curcan se bate ca sa se intinda si sa se subtieze (ca un fileu), se da cu sare si piper. Pe fiecare bucata se pune din compozitia de mai sus, se ruleaza in forma pe care o doriti, avand grija sa nu se desfaca. La final, pentru mai multa siguranta, se leaga cu o sfoara

Ceapa ramasa si morcovul se taiate julien, se calesc in unt pana devin transparente.

Se adauga apoi fileurile de curcan, pe patul de legume, sare si piper, paharele de supa sau apa, pasta de tomate.

Vasul se acopera si se lasa la foc domol, 30 de minute. Se verifica daca fileurile sunt bine facute. Se servesc calde cu sosul format, alaturi.

Video

Umplutura de curcan se poate face cu orice va doriti. Mai jos vedeti o varianta cu spanac.

Sursa foto