Este o reteta usor de facut, dietetica si sanatoasa, fiind data si copiilor care au nevoie de acumulare de calciu din alimente.
Ingrediente dovlecei cu branza de vaci la cuptor
2 dovlecei tineri ( zucchini )
200-300 g branza vaci mai uscata ( sau telemea putin sarata )
2 oua
100 g iaurt natural ( sau smantana mai slaba )
100 g parmezan
condimente naturale ( mixt de ierburi uscate )
1/2 legatura marar
3-4 linguri ulei de masline
sare, piper
Cum se fac dovlecei cu branza de vaci la cuptor
Dovleceii se vor spala, apoi usca cu o hartie absorbanta de bucatarie.
Pe un blat de lucru, cu un cutit bine ascutit, li sa vor taia capetele ( cotorul si partea de jos ), urmand a fi taiati in felii pe lungime de o grosime de cca 1cm.
Feliile de dovlecel se vor presara cu un praf de sare si vor fi lasate pentru cca 10-15 minute la scurs ( se vor inmuia si lasa din apa pe care o contin ), apoi le stropim cu ulei de masline si asezonam cu ierburile uscate si piper.
Intr-un bol se vor pune: branza de vaci uscata ( sau telemea putin sarata si rasa pe razatoare cu ochiuri mari ), ouale, sare, piper, mararul tocat fin, iaurtul natural, amestecandu-se totul cu un tel ( pana se va forma o pasta omogena ).
In tava mare de la aragaz tapetata cu hartie de copt si stropita cu ulei, se vor pune feliile de dovlecel una langa alta, peste care se va pune pasta de branza cu ajutorul unei linguri si presarate din belsug cu parmezan ras.
In cuptorul preincalzit in prealabil la 190 grade, se va introduce tava pentru cca 20 minute ( pana se vor rumeni usor feliile de dovlecel si branza va face o crusta de gratinat ( usor rumenita ).
Dovlecelul cu branza de vaci la cuptor se va servi imediat ce a fost scos din cuptor.
POFTA BUNA !!!