Rulouri din piept de pui cu ceapa si mar la cuptor

rulouri de pui cu mere si ceapa

Cum se fac rulourile din piept de pui cu ceapa si mar la cuptor

Pentru inceput,  se va pregati umplutura pentru rulouri: ceapa rosie se va curata, taia julien si pusa la calit in untul incalzit, intr-o cratita de teflon, amestecandu-se in mod constant ( fara a fi prajita in exces, doar inmuiata ).

Marul verde, curatat de casuta de seminte, taiat in felii si apoi bastonase, se va adauga peste ceapa inmuiata, pentru cca 5-8 minute, asezonat totul  cu un praf de sare.

Pieptul de pui, se va taia in file, apoi putin batute cu lama unui cutit pe un blat de lucru, asezonate cu un praf de sare si piper macinat ( acelasi lucru se va face si cu fileurile de piept de pui cumparate in aceasta forma ).

Pe fiecare fileu de piept de pui obtinut, se va pune cate 1-2 linguri din umplutura obtinuta ( ceapa+ mar calit ), rulat si prins cu scobitoari.

Rulourile din piept de pui obtinute,  se vor aseza intr-un vas Jena, peste care se va turna o cana de apa ( deci nu se va folosi ulei ), apoi dat vasul in cuptorul preincalzit la 200 grade, pentru cca 10-15 minute. Cu 5 minute inainte sa fie gata, vom pune deasupra prunele/smochinele uscate pe care le-am bagat in prealabil in apa cu vin alb si pe care le-am taiat subtiri.

Alaturi de o garnitura de piure de cartofi si o salata de sezon, rulourile din piept de pui cu ceapa si mar, se vor servi la masa invitatilor pe un platou.

POFTA BUNA !!