Este o salata foarte vesela, colorata. Imbina cu succes boabe de mazare si porumb, cu paste al dente si ceapa proaspata. Dupa ce ai mancat paste in acest fel cu greu te mai poti intoarce la banalele paste cu smantana. Alege paste integrale, sunt mai sanatoase si mai bune la gust.
Ingrediente pentru salata de paste
100 g boabe mazare verde,
3 morcovi,
100 g paste fainoase,
100 g porumb dulce,
2 linguri suc de lamaie,
1 legatura ceapa verde,
sare, ulei
Cum se face salata de paste
Morcovii se curata si se dau pe razatoarea mare.
Mazarea se fierbe timp de 15 minute, dupa care se scurge. Daca este o mazare foarte proaspata se poate fierbe mai putin sau chiar deloc.
Pastele fainoase se fierb separat 10 minute. Se scurg , se clatesc in apa rece si se lasa sa se raceasca.
Ceapa verde se toaca marunt.
Se amesteca apoi mazarea, morcovii si pastele si se adauga porumbul ( din conserva scurs de zeama), sarea, uleiul si sucul de lamaie.