In perioada unui post si nu numai, nu trebuie sa ne lipseasca aportul de vitamine si proteine, care se pot inlocui cu mare usurinta, consumandu-le in starea lor naturala sau gatite.
Vom face o salata din fructe, existente prin fructiera de acasa, sau data o fuga pe la supermarket in drumul nostru de la serviciu, asigurand familiei un desert usor si sanatos, cu un ingredient natural, care inlocuieste zaharul…..si anume: MIEREA DE ALBINE.
Ingrediente salata bogata in vitamine cu fructe
Se pot folosi la aceasta salata si alte fructe pe care le avem la indemana.
1 cutie ananas in suc propriu (sau un ananas proaspat)
2 kiwi
1 portocala
2 banane
1 mango
5-6 capsuni
1/2 lamaie (zeama ptr stropit fructele)
50 g miere de albine topita
100 g migdale (alune sau miez de nuca)
cateva frunze de menta (ptr aspect apetisant)
frisca pentru ornat (optional)
Cum se face o salata bogata in vitamine cu fructe
Intr-un bol de sticla (sau orice fel de vas) adanc si larg, se vor pune fructele curatate de coaja (portocala; kiwi; mango;bananele), taiate in bucati sau rondele (dupa imaginatie si bunul plac) pe un blat de lucru.
Fructele de ananas din compot, se vor pune la scurs intr-o strecuratoare, urmand a fi folosite la salata.
Din zeama scursa, se poate adauga o parte in salata de fructe, sau consumata de membri familiei.
Pentru ca fructele sa-si pastreze culoarea vie, se vor stropi cu zeama de lamaie, apoi se amesteca usor cu ajutorul a doua spatule.
Bolul cu salata de fructe se va acoperi cu o folie alimentara si se pune la rece in frigider pana la momentul serviri, sau se poate consuma imediat in cupe de sticla, cu miere de albine topita deasupra, cu migdale maruntite (sau miez de nuca) sau cu frisca batuta tare.
Pentru a impresiona oaspetii sau pe membrii familiei, salata de fructe servita in cupe, se va decora cu 1-2 frunze de menta.
POFTA BUNA !!