Salata braziliana de vara

Cunoscuta sub numele de Gaucho, salata de cartofi braziliana este o mancare traditionala care isi are originea in sudul Braziliei, in zona crescatorilor de vite, gauchos. Este o salata facuta din legume, cu maioneza si mere.

Ingrediente pentru salata braziliana

400 g cartofi,
3 morcovi,
1 ceapa,
300 g mazare la conserva,
1 mar,
200 g masline verzi,
3 linguri ulei masline,
5 linguri maioneza,
sare, piper,

Cum se face salata braziliana de vara

Cartofii si morcovii se curata, se taie cubulete si se fierb impreuna cu boabele de mazare in apa cu sare aproximativ 30 minute, se lasa la racit.
Intr-un vas se pun cartofii, morcovii fierti, marul taiat cubulete ceva mai mici ca morcovii si cartofii, ceapa taiata solzisori, maioneza, maslinele, mazarea scursa, sare, piper, ulei.

Trucuri si idei

Daca va plac la gust, atunci folositi cartofi dulci in locul celor normali, sunt mai sanatosi

Aceasta reteta este foarte versatila, va permite sa adaugati ce ingrediente doriti. Ati mai putea adauga ou fier tare, boabe de porumb fiert, bacon prajit.

Salata se serveste rece, cu cateva frunze de patrunjel presarate deasupra.

Video

Urmariti video de mai jos pentru a vedea cum se asambleaza aceasta salata. Sper sa vi se faca suficienta pofta incat sa o incercati 🙂

Sursa foto