Sigur avem in fructiera bananane care ne-au ramas dupa aprovizionarea facuta inainte de sarbatori.
Aceste fructe se pot folosi in mod constructiv sub diverse forme.
Vom face o salata, in care, pe langa banane vom adauga si cate un iaurt natural, care va asigura o detoxifiere dupa mesele imbelsugate de sarbatorile de iarna.
Ingrediente salata cu banane si iaurt
Cantitatile pot varia in functia de numarul de persoane.
2-3 iaurt natural ( grecesc ) a cate 100 g
2-3 banane
2 linguri miere de albine ( decor )
1 lamaie ( zeama )
mixt de fructe de padure ( optional )
Cum se face salata cu banane si iaurt
Bananele se vor curata de coaja, apoi vor fi mixate in blender, sau taiate in feliute subtiri.
Deoarece, bananele fac parte din fructele care oxideaza repede ( se innegresc), vor fi stropite imediat dupa ce coaja va fi indepartata si ele taiate cu zeama de lamaie, apoi intrebuintate dupa preferintele si gusturile fiecaruia.
Intr-un bol se vor pune feliutele de banane, peste care se va adauga iaurtul natural amestecat cu o spatula in prealabil.
Amestecul de banane si iaurt, se va da la rece cu vasul acoperit cu o folie alimentara ( dar nu tinut mai mult de 2-3 ore, trebuie consumat), apoi servit in cupe decorate cu miere de albine, sau optional cu fructe de padure si cu 1-2 linguri de ceareale.
Acest desert poate fi folosit ca: mic dejun, intre mese, sau cand dorim o cina mai ” subtire “.
POFTA BUNA !!