Salata cu ciuperci crude

Ciupercile pot parea banale, dar sunt considerate super -alimente pentru beneficiile pe care le au in reducerea riscului de boli de inima si cancer.

Sunt deasemenea importante surse de fibre, vitamine si minerale.

Pentru persoanele care adora ciupercile ele se pot pune in valoare in retete pe atat de gustoase, pe atat de hranitoare.

Vom face o salata de ciuperci dietetica, rapida si foarte gustoasa cu ciuperci crude marinate, pe care prietenii o adora mai ales cand alaturi avem o paine abia scoasa din cuptor si cu niste branza ricotta uscata.

Ingrediente salata cu ciuperci

500 g ciuperci Champignon

6-7 rosii cherry

4-5 linguri ulei de masline

100 g masline verzi rondele

100 g masline negre rondele

2 catei usturoi

100 g parmezan ras

1/2 lamaie ( doar sucul )

1/2 legatura patrunjel

Cum vom face salata cu ciuperci

Intr-un castron larg la gura, vom pune ingredientele pentru marinata si anume: uleiul de masline, sucul de lamaie, maslinele verzi si negre, usturoiul pisat, patrunjelul verde tocat marunt, sare, piper, rosiile cherry taiate in doua, amestecand totul cu un tel.

Ciupercile le curatam de pielita, le spalam bine sub jet de apa pentru a se indeparta eventualii viermisori, apoi le stergem cu hartie absorbanta de bucatarie.

Le vom taia pe un blat de lucru in patratele mici si le adaugam in vasul cu marinata, amestecandu-le cu o spatula pentru a se combina bine cu ingredientele din marinata.

Acoperim vasul cu o folie alimentara si-l dam la frigider pentru 1-2 ore ( pentru a se marina bine ciupercile ).

Salata se poate servi cu parmezan ras deasupra, cu branza ricotta sau orice branza cu o consistenta dura.

 

POFTA BUNA !!!

Sursa foto