Salata cu creveti

Salata de creveti

Crevetii sunt unele dintre cele mai populare fructe de mare, folositi foarte des ca si un aperitiv sau o cina rapida.

Acestia se gatesc in 3-5 minute pentru a-si pasta sucurile naturale si textura ( gatiti mai mult se vor intari ).

Crevetii se gasesc in stare proaspata ( avand o culoare maronie) sau congelati si decorticati ( cu o culoare roz).

 

Ingrediente salata de creveti ( ptr 2 persoane )

250 g creveti prefierti decorticati

5-6 foi salata verde

2 oua fierte tari

8 rosii cherry

4 linguri de porumb fiert

2-3 linguri ulei de masline

1 lamaie ( zeama, ptr macerat si dressing )

sare, piper

Cum se face salata de creveti

Crevetii congelati se vor lasa de cu seara la decongelat la frigider ( nu afara la aer ) sau in apa rece in cazul cand timpul ne preseaza si vrem o cina mai devreme.

Dupa decongelare, crevetii se vor clati usor in mai multe ape, apoi pot fi folositi.

Pentru aceasta salata, crevetii decorticati ( li se vor lasa codita pentru aspect decorativ ) se vor pune intr-un bol cu zeama de la jumatate de lamaie ptr cca 10 minute la marinat ( vor capata acea culoare roz ).

Intr-un vas inalt cu peretii largi se vor pune salata verde rupta bucati cu mana ( este mai indicata aceasta metoda decat taiata cu cutitul, deoarece va capata un gust amarui ), porumbul, rosiile cherry taiate in doua si crevetii marinati.

Separat, in alt bol, se va face un dressing din zeama de lamaie ramasa, uleiul de masline, sare si piper, amestecandu-se cu un tel mic de bucatarie.

Dressingul obtinut se va adauga peste salata de creveti, amestecandu-se totul usor cu 2 spatule speciale pentru amestec salate ( sau cu 2 linguri obisnuite ).

Salata de creveti se va transfera pe un platou rotund mare, poate fi decorata cu felii de oua fierte tari si servita cu crutoane de paine prajita.

TRUCURI SI IDEI

Se pot folosi pentru aceasta salata si crevetii proaspeti.

Dupa curatare ( scos intestinul ) pe spate cu un cutit bine ascutit ( cu varful cutitului sau cu un ac ) si clatiti in mai multe ape, crevetii se vor perpeli in putin ulei si un catel de usturoi ( pentru aroma ) 3-4 minute cat isi vor face culoare roz.

Atentie: crevetii odata decongelati nu se vor mai pune la o recongelare inclusiv daca au fost cruzi sau prefierti.

POFTA BUNA !!