Este o salata normala, hiperproteica, rapida de facut ca mai toate salatele de vara.
Vom folosi ca ingredient nou pe langa cele des folosite…. boabe de rodie, care va da salatei un iz exotic si totodata plina de vitamine.
Este indicata pentru persoanele cu diete si cure de slabire.
Ingrediente salata cu fasole rosie si ton
1 cutie fasole rosie (fiarta)”kidney bean ”
1 cutie boabe porumb mica (sau naut) optional
1 rodie (boabele de rodii)
1 cutie de ton in suc propriu 180 g
1 ceapa rosie
1/2 legatura patrunjel
1/2 lamaie (zeama)
2 linguri ulei de masline.
cateva rosii cherry (pentru decor)
sare, piper
Cum se face salata cu fasole rosie si ton
Se va pregati un bol in care vom amesteca ingredientele pentru salata.
Vom taia ceapa rosie julien, apoi o ‘frecam” cu putina sare,(pentru a indeparta din iuteala si a deveni mai dulce), o stoarcem usor cu mainile si adauga apoi in bol.
Tonul il scurgem de sucul propriu si-l sfaramam cu o furculita si adaugat in bol.
Rodia o taiem in doua (pe mijloc) si cu ajutorul unei linguri vom bate pe dosul cojii fiecare jumatate, obtinand astfel boabele pe care le adaugam in bol.
Porumbul boabe se va scurge de zeama, patrunjelul verde se va taia fin, fasole rosie o scurgem de lichid, apoi o clatim cu apa calduta pentru a fi boabele curate.
Vom face un dressing din: ulei de masline, zeama de lamai, sare si piper, omogenizand totul cu ajutorul unui tel, apoi il adaugam peste ingredientele din bol amestecand cu 2 linguri (atat cat ingredientele se vor combina).
Dam bolul cu salata obtinuta la rece pentru 10-15 minute, apoi transferam compozitia in boluri mai mici in mod egal, servite la masa ca si aperitiv alaturi de crutoane de paine.
POFTA BUNA !!