Va propunem o salata plina de proteine, potrivita sa fie servita la masa de pranz. Puteti cu usurinta sa o luati la voi la pachet, punand dressingul intr-un recipient separat.
Ingrediente salata cu jambon si mozzarela
1 capatina salata verde sau 1 punga rucola
250 g jambon
1 ceapa rosie mica
200 g mozzarela
1/2 ardei gras rosu
3 oua fierte tari
1/2 lamaie ( zeama pentru stropit legume )
Pentru dressing
1/2 lamaie ( zeama)
2 linguri mustar dulce
2 linguri ulei masline
sare, piper
Cum se face salata de jambon si mozzarela
Salata verde proaspata ( sau rucola ) se va spala frunza cu frunza sub jet de apa, apoi este pusa la zvantat intr-o strecuratoare.
Intr-un bol adanc se va pune salata rupta in bucati potrivite sau frunzele de rucola, peste care se va pune jambonul maruntit, ouale tari taiate in jumatati, ceapa rosie taiata rondele, ardeiul gras rosu taiat in fasii si mozzarela rupta bucati.
Peste salata se va pune dressing-ul din amestecul de: zeama lamaie, ulei de masline, mustarul dulce, sare si piper.
Totul se va amesteca cu ajutorul a doua linguri, apoi servita salata imediat ( nu se va lasa pentru un timp indelungat, deoarece salata se poate inmuia si va capata un aspect neplacut ).
POFTA BUNA !!