Salata cu macrou afumat

Este o salata folosita ca aperitiv la mesele festive in familie, cu prietenii de Craciun si Revelion si nu numai.

Aceasta salata este preferata de prietenii nostri,  ca fiind foarte “usoara” pentru digestie.

In loc de peste afumat, se poate folosi piept de pui fiert.

Aceasta reteta o vom face cu macrou afumat, fiind servita cu succes in zilele de post, atunci cand este dezlegare la peste.

Ingrediente pentru salata cu macrou afumat

2 buc macrou afumat

4 cepe de apa rosii

10 buc castraveti murati ( la otet sau in saramura )

6-7 cartofi mari

5 oua fierte tari ( taiate in cuburi mici )

300 g branza telemea ( rasa pe razatoarea mare )

100 g masline negre taiate ( pentru decor )

100 g masline verzi taiate ( pentru decor )

1 castron de maioneza de casa 200 g ( se va folosi intre legume, pentru a face “priza” intre ele )

50 ml otet balsamic ( pentru a inmuia ceapa )

sare, piper

Cum vom face salata cu macrou afumat

Vom pregati  mai multe boluri, in care vom pune fiecare ingredient separat pana la asamblare.

Cartofii ii vom pune la fiert in coaja intr-o oala cu apa.

Dupa ce au fiert ii vom lasa la racit,  ii vom curata de coaja si  da pe razatoarea mare.

Castravetii murati ii vom taia cubulete mici, ii scurgem de zeama si apoi ii punem in bol.

Ouale fierte, le vom taia cubulete mici.

Branza telemea o dam  pe razatoarea mare.

Ceapa o vom taia rondele subtiri si o frecam cu putina sare si piper. O punem intr-un bol cu putin otet balsamic si o bagam in cuptorul cu microunde pentru a se inmuia cca 3-5 minute.

Macroul il vom curata de pielita si oase si il vom face fasii sau rupe in bucatele mici.

Asamblare  salata cu macrou afumat

Pentru aceasta salata vom folosi obligatoriu un vas de sticla, pentru a se vedea frumos straturile de legume folosite.

Ordinea la asezarea ingredientelor in vas va fi unul uscat, unul umed (exp: cartofi, castraveti..etc ) cu un strat subtire de  maioneza intre fiecare.

Mai intai vom pune cartofii,  un strat de castraveti murati, macrou afumat rupt in bucati mici, ceapa rosie, branza telemea, oua, macrou afumat si repetand asa pana terminam ingredientele.

Ultimul strat va fi de maioneza.

Vom orna totul cu masline verzi si negre.

 

POFTA BUNA !!!!

Sursa foto