Sfecla rosie este de ajutor in nenumarate probleme de sanatate, pentru detoxifierea ficatului si reglarea tensiunii.
Are putine calorii si stimuleaza sistemul imunitar, asigura o rezistenta musculaturii in cazul efortului fizic sustinut.
Salata cu sfecla rosie este o reteta simpla si face parte din traditia noastra culinara cu gustul ei dulce-acrisor si aromat.
Este foarte usor de facut si potrivita pentru post, daca se va face fara sos de smantana, asa cum vrem sa pregatim noi acum aceasta reteta.
Ingrediente pentru salata cu sfecla rosie
3-4 sfecle rosii mici
1 hrean mic
3-4 linguri de ulei de masline
2 oua fierte tari
2 linguri otet
1 lingurita zahar
Pentru sos
100 g smantana sau iaurt grecesc
1 lingura de mustar
1 lamaie ( zeama )
sare, piper
Cum pregatim salata cu sfecla rosie
Spalam sfecla bine, fasonam la cotor si codita si o punem la fiert in coaja intr-o ola cu 1,5 l apa rece cu sare timp de 15 minute.
Dupa ce a fiert o curatam de coaja si o lasam la racit.
Sfecla racita va fi taiata sub forma de fasii mici ca taiteii si pusa intr-un castron adanc.
Hreanul curatat si spalat il vom rade pe razatoarea mica si il adaugam apoi peste sfecla rosie.
Vom pune otetul si zaharul in bolul in care se afla hreanul si sfecla rosie amestecand pana se vor combina bine cele doua ingrediente.
Cum pregatim sosul
Intr-un bol vom pune smantana, mustarul, zeama de lamaie, sarea si piperul amestecand usor cu ajutorul unui tel, omogenizand totul pana devine o pasta fina.
Asamblarea salatei cu sfecla rosie
Intr-o salatiera vom transfera sfecla amestecata cu hrean, punand sosul deasupra si garnisita cu felii de oua, daca dorim.
Se poate servi alaturi de un orez cu ciuperci, de o friptura de orice fel de carne dorim pe gratar sau in cuptor.
POFTA BUNA !!