Andivele sunt legume denumite de bucatarii faimosi din intreaga lume:“aurul alb”, avand un aport ridicat de potasiu; calciu; vitamine B;C;E;, betacaroten; fiind energizante si reminalizante.
Fiind cu un gust amarui, acesta se poate indeparta daca vor fi tinute cateva minute in apa rece cu zeama de lamaie, un praf de sare sau otet, apoi scurse si folosite la mancaruri ca: supe; tocanite; mancaruri cu smantana; umplute cu diverse ingrediente ( ciuperci; branza etc.. )
Ingrediente salata de andive cu piept de pui
2-3 andive
1/2 piept de pui dezosat
1 miezul de la o portocala (desfacut felii, curatate de pielita)
cateva alune caju (optional)
Pentru sos de portocale
2 portocale ( zeama )
2 linguri zeama lamaie
1 lingura mustar dulce
1 lingura ulei masline
1 lingura miere de albine topita ( va taia din aciditate si din gust amar al andivelor )
sare, piper macinat mai mare spalate sub jet de apa si sterse cu un prosop absorbant de bucatarie
Cum se face sosul de portocale
Portocalele spalate sub jet de apa si sterse cu un prosop absorbant de bucatarie se vor taia in jumatati, urmand a fi stoarse de zeama, care se va adauga intr-un bol, in care se va adauga mustarul, uleiul de masline, zeama de lamaie, miere de albine, sare si piperul macinat mai mare ( mai granulat ), amestecandu-se totul cu un tel ( pana se va obtine un sos/dressing ).