Salata de broccoli cu pui

Este o reteta de salata indicata pentru persoanele cu afectiuni cardiovasculare, anemie, diabet ( reducand cantitatea de morcovi ), obezitate, datorita legumei folosita: Broccoli.

Ingrediente salata de broccoli

200 g carne de pui

1 capatina broccoli mic

1 morcov ( optional , daca va si servita de persoane cu diabet, atunci se va renunta )

1 ceapa mica alba

3 linguri de ulei masline

1/2 lamaie ( zeama )

1 lingura patrunjel tocat ( ptr ornat )

condimente aromatice ( maghiran, busuioc, 3 boabe piper, 2 boabe ienibahar etc ) dupa gust, la fiert

sare, piper

Cum se face salata de broccoli

Intr-o oala cu 1 l apa, impreuna cu 1 lingura de ulei de masline, condimente aromatice, ceapa curatata si intreaga, morcovul curatat si dat in doua, punem carnea de pui sa fiarba in aceasta supa ( legumele nu le fierbam prea tare si sa fie aldente, deci acestea se scot inaintea carnii de pui ).

Cand carnea de pui este gata fiarta, o scoatem, adaugam buchetelele de broccoli, cca 5 minute ( sa ramana crocante ), apoi le punem intr-un vas cu apa rece si gheata, pentru a ramane verde.

Intr-un bol incapator, adaugam carnea de pui taiata fasii sau cubulete, morcovii rondele ( asta in cazul cand nu se va servi salata pentru diabetici ), buchetelele de broccoli scursi intr-o strecuratoare si desfacuti in bucati mici.

Separat in alt bol facem un dressing din uleiul ramas, zeama de lamaie, sare si piper, adaugandu-l peste salata, amestecand usor cu doua furculite speciale.

Pentru cine doreste ( persoane cu o sanatate robusta ) o salata mai bogata in gust si mai putin dietetica, se poate adauga cateva linguri de iaurt grecesc sau smantana mai grasa.

La sfarsit, salata se va orna cu patrnjel proaspat tocat.

 

POFTA BUNA !!

Sursa foto