Chiar…., daca uneori bugetul familiei nu este suficient pentru un rasfat de capsuni si care nu sunt de sezonul in care ne aflam, dar pe care le gasim in supermarket, putem rasfata uneori membrii familiei cu astfel de fructe dupa o masa de pranz de duminica.
Ingrediente salata de capsuni
1 caserola de capsuni 500 g
2 linguri miere de albine lichida ( optional )
fructe la alegere sau cu ce avem prin fructiera ( boabe de struguri, banane,mango,afine etc.. ) optional
2-3 frunze de menta
1/2 lamaie ( zeama pentru stropit fructele, pentru a nu oxida )
Cum se face salata de capsuni
Capsunile se vor curata de codite, urmand a fi puse intr-o strecuratoare la spalat sub jet de apa rece.
La fel se va proceda si cu restul de fructe ( acest lucru se va face numai in cazul cand avem fructe prin fructiera ramase si vrem sa le consumam ), optional.
Intr-un vas larg, se vor pune capsunile cu restul de fructele ( pe care le avem la indemana ), intr-o ordine oarecare, stropite cu putina zeama de lamaie si mierea de albine.
Acesta salata din fructe, se va face cu 30 minute inainte de a fi servita, acoperit vasul cu o folie alimentara si dat la rece in frigider ( nu facut cu mult timp inainte, deoarece fructele se pot inmuia si aspectul si gustul nu va mai fi pe masura asteptarilor ).
Trucuri si idei
O astfel de salata de fructe, se pot servi si in cupe de sticla, stropite cu putin rom, 1-2 linguri de frisca si 1 frunza de menta pentru decor.
POFTA BUNA !!!