Un desert rapid, simplu si preferat atunci cand ni se anunta musafiri ” nepoftiti ” pe nepusa masa.
Nu trebuie decat sa dam o fuga la cel mai apropiat supermarket pentru a cumpara capsuni, iar problema va fi rezolvata.
Ingrediente salata de capsuni
1 kg capsuni ( la casoleta sau vrac .. dar sa cautam capsuni potrivite ca si marime nu foarte mari )
2 frunze de menta ( atat cat sa dam salatei o aroma discreta )
2 plicuri zahar vanilat
1 lingura coniac ( optional )
1 limeta sau lamaie ( zeama )
2 linguri miere de albine
200 g frisca ( optional )
Cum se face salata de capsuni
Capsunile se vor spala bine, apoi indeparta frunzulitele si taia in doua pe lungime.
Le punem intr-un bol de sticla sau plastic, le stropim cu zeama de lamaie sau limeta ( pentru a-si pastra culoarea si a nu se inmuia prea repede, ci sa ramana ferme pana la servire, cel putin 2-3 ore ), presaram zaharul vanilat, adaugam frunzele de menta taiate fin, apoi amestecam usor cu doua palete salata de capsuni ( avand grija sa nu strivim capsunile ).
Acoperim vasul cu o folie alimentara si dam la rece pentru o jumatate de ora inainte de servire
Se va servi salata de capsuni in boluri individuale, stropita cu putin coniac ( optional ) si cu miere de albine fluida ( incalzita pe bain-marie sau cuptorul cu microunde ).
Deasemenea peste salata de capsune, ar merge bine si foarte potrivit cate o lingura de frisca ( optional ).
POFTA BUNA !!!