Salata de capsuni

Un desert rapid, simplu si preferat atunci cand ni se anunta musafiri ” nepoftiti ” pe nepusa masa.

Nu trebuie decat sa dam o fuga la cel mai apropiat supermarket pentru a cumpara capsuni, iar problema va fi rezolvata.

Ingrediente salata de capsuni

1 kg capsuni ( la casoleta sau vrac .. dar sa cautam capsuni potrivite ca si marime nu foarte mari )

2 frunze de menta ( atat cat sa dam salatei o aroma discreta )

2 plicuri zahar vanilat

1 lingura coniac ( optional )

1 limeta sau lamaie ( zeama )

2 linguri miere de albine

200 g frisca ( optional )

Cum se face salata de capsuni

Capsunile se vor spala bine, apoi indeparta frunzulitele si taia in doua pe lungime.

Le punem intr-un bol de sticla sau plastic, le stropim cu zeama de lamaie sau limeta ( pentru a-si pastra culoarea si a nu se inmuia prea repede, ci  sa ramana ferme pana la servire,  cel putin 2-3 ore ), presaram zaharul vanilat, adaugam frunzele de menta taiate fin, apoi amestecam usor cu doua palete salata de capsuni ( avand grija sa nu strivim capsunile ).

Acoperim vasul cu o folie alimentara si dam la rece pentru o jumatate de ora inainte de servire

Se va servi salata de capsuni in boluri individuale, stropita cu putin coniac ( optional ) si  cu miere  de albine fluida ( incalzita pe bain-marie sau cuptorul cu microunde ).

Deasemenea peste salata de capsune, ar merge bine si foarte potrivit  cate o lingura de frisca ( optional ).

 

POFTA BUNA !!!

Sursa foto