Uneori ne gandim cum putem inlocui produsele procesate din supermarket-uri, incercand sa le producem noi in casa.
Desigur ca timpul nu ne permite intotdeauna, dar daca ne straduim putem oferi familiei retete mai putin sofisticate si mai sanatoase, renuntand la mezeluri la micul dejun.
Pregatim o reteta foarte simpla la care ingredientul principal vor fi cartofii, care sunt foarte sanatosi si potriviti pentru diverse mancaruri satioase.
Reteta pe care o vom face poate fi folosita ca fel principal sau pentru o cina usoara.
Ingrediente salata cartofi cu capere
1 kg cartofi ( trebuie sa fie cartofi rosii, deoarece sunt mai fermi dupa fierbere )
1 ceapa mare rosie
2 oua fierte tari
100 g masline negre
2 linguri capere de la conserva
1 gogosar de la otet
1/2 lamaie ( numai sucul )
20 ml ulei de masline
sare, piper
Cum se face salata de cartofi cu capere
Se vor spala cartofi sub jet de apa rece pentru a se indeparta pamantul de pe ei.
Apoi intr-o oala inalta vom pune cartofi la fiert cu tot cu coaja.
Cat vor fierbe cartofi, vom pregati restul de ingrediente.
Ceapa o vom taia pestisori si o vom freca cu putina sare presarata peste ea, pentru a-i da o dulceata mai intensa.
Intr-un bol mic adaugam zeama de lamaie, uleiul, sarea si piperul amestecand cu un tel mic de bucatarie, obtinandu-se un dresing pentru salata de cartofi.
Dupa ce cartofii au fiert si s-au racit, ii vom curata de coaja si taia cuburi potrivite pentru a fi usor de consumat odata, apoi ii vom pune intr-un vas suficient de incapator.
Peste cartofi vom adauga dresingul, ouale fierte tari taiate felii, gogosarul feliat si caperele de la conserva, amestecand cu o spatula usor pentru a se combina ingredientele si a-si lua aroma.
Aceasta salata de cartofi cu capere se poate consuma imediat. Dar indicat ar fi sa mai fie lasata la ‘”odihna” cel putin 30 minute, pentru a-si putea lua cartofii suficient de bine aromele de la celelalte ingrediente.
Se poate consuma cu paine prajita sau simpla aceasta savuroasa reteta de salata cu cartofi si capere.
POFTA BUNA !!!