Cartofii noi sunt cele mai populare legume de la inceputul verii.
Plini de carbohidrati, proteine, calciu, fibre si nu in ultimul rand… vitamina C, cresc activitatea cerebrala si provin boliile cardiovasculare.
Dar vorbele “se duc”, noi trebuie sa trecem la”fapte” si anume sa cautam tot mai multe retete si modalitati de a consuma aceasta leguma.
Vom face o salata de cartofi, care va fi mai mult de post, gandindu-ne bineinteles la sanatate si la modul cum ii vom pregati.
Ingrediente salata de cartofi cu ceapa rosie
1 kg cartofi ( fie noi sau vechi, dupa preferinte )
2 cepe rosii sau albe ( este mai dulce )
100 g masline negre, verzi fara samburi
1/2 lamaie ( zeama )
1/2 gogosar de la otet
sare, piper
Cum vom face salata de cartofi cu ceapa rosie
Un secret pentru a iesi o salata de cartofi mult mai gustoasa decat de obicei: inainte de a pune cartofii la fiert este bine sa pregatim ceapa:
- ceapa curatata, spalata si taiata pestisori, o punem intr-un castron si o amestecam cu zeama de lamaie, uleiul de masline, sare si 1 lingura de apa, astfel ceapa se va inmuia si se va reduce din iuteala ( chiar daca aceasta este rosie sau alba, iutela tot va exista ), aceasta fiind consumata mult mai usor si de persoanele cu probleme gastrice.
Cartofii de marime mijlocie, bine spalati, ii fierbem intr-o oala cu apa in coaja ca 30 minute.
Pentru a putea curata cartofii fierbinti, ii tinem intr-o furculita, ca sa nu ne friga degetele.
Dupa fierbere ii punem intr-o strecuratoare, apoi asa fierbinti ii vom curata, ii taiem felii sau in cuburi, si-i adaugam pe toti odata in sos si ii amestecam usor cu doua furculite speciale pentru amestec legume, asezonam cu sare, piper si adaugam maslinele verzi sau negre fara samburi.
Sosul in care se afla ceapa, va fi absorbit uniform de cartofii calzi, dandu-le gust bun si fragezime, cand acestia se vor raci.
Dupa gust si preferinta, in salata de cartofi putem adauga: rosii, castraveti, ardei gras etc..sau oua fierte tari si taiate in felii.
POFTA BUNA !!