Aceasta salata poate fi servita ca si garnitura sau la o cina usoara. De multe ori la aceasta salata mai adaug si cateva frunza de salata verde. Este o salata usoara, dar satioasa.
Ingrediente salata de cartofi cu sos de smantana
500 g cartofi roz ( buni la salata )
2-3 castraveti murati
200 g smantana 22% grasimi ( sau iaurt natural )
2 oua
1/2 lamaie ( zeama )
3 felii de sunca taiate cubulete
sare, piper
Cum se face salata de cartofi cu sos de smantana
Cartofii spalati de pamant ( asta in cazul cand acesta exista ) sau de praf, se vor pune la fiert in apa rece, cca 30 minute ( pana va intra cu usurinta varful furculitei ).
Dupa timpul alocat fierberii, cartofii se vor scoate din apa clocotita si lasati la racit, urmand a fi curatati de coaja cu un cutit bine ascutit, taiati in bucati potrivite si puse intr-un vas de sticla incapator ( fiind mult mai aspectoasa salata ).
Castravetii murati, se vor taia in rondele subtiri pe un blat de lucru, lasati la scurt intr-o strecuratoare ( cca 5-8 minute ), apoi adaugati peste cartofi. Puneti apoi si sunca taiata cubulete.
Smantana, se va pune intr-un bol, batuta cu un tel, subtiata cu 2-3 linguri zeama de lamaie, peste care se vor pune ouale fierte tari, curatate de coaja si razuite pe razatoara marea si asezonat sosul cu sare si piper.
Pentru o aroma racoritoare pe care papilele gustative ar fi “incantate” in sosul de smantana se pot adauga 2-3 frunze de menta, tocata fin.
Sosul de smantana, se va turna peste salata de cartofi, amestecandu-se cu grija cu o spatula ( pentru a nu se strivi cartofii ). Deasupra puneti si cele doua oua fierte tari.
Salata de cartofi se poate consuma imediat, sau dat vasul la rece in frigider si servita la momentul potrivit.
POFTA BUNA !!