O salata de cartofi rapida, cu ingrediente deja existente prin bucatarie si perfecta mai ales pentru zilele de post.
Ingrediente salata de cartofi cu usturoi
500 g cartofi rozi ( sunt mai putin sfaramiciosi )
1 legatura ceapa verde
1 ceapa rosie potrivita
1 capatina mica de usturoi ( optional )
50 ml ulei masline
2 -3 linguri otet de mere
2 linguri de mustar dulce
sare, piper
Cum se face salata de cartofi cu usturoi
Cartofii, se vor spala si vor fi pusi la fiert in coaja, intr-o oala cu apa rece, pentru cca 25-30 minute ( pana cand va intra cu usutinta varful furculitei in miez ).
Dupa fierbiere, apa fierbinte se va indeparta, apoi vor fi lasati la racit pentru 15 minute, dupa care se vor curata de coaja cu ajutorul unui cutit mic de bucatarie. Sunt taiati in cuburi potrivite si pusi intr-un bol.
Ceapa verde se va taia rondele mici care vor fi adaugate peste cartofi.
Ceapa rosie se va curata de coaja si taia pestisori ( este bine sa fie frecata cu un praf de sare, pentru a disparea iuteala si sa devina mai dulceaga ), dupa care la fel, se va adauga peste cartofi.
Cateii de usturoi se vor curata fiecare in parte de coaja, apoi vor fi pisati intr-un bol cu un praf de sare si adaugate 2 linguri de apa ( pentru a se dilua ).
Se va face un dresing din: uleiul de masline, otetul de mere, mustarul dulce, sare si piper, amestecandu-se cu un tel, pana se va obtine un sos.
Peste dresingul obtinut se va adauga si usturoiul pisat, urmand a fi adaugat peste cartofii fierti, amestecandu-se usor cu doua spatule.
Salata de cartofi cu usturoi, se va servi pe un platou la masa, apoi individual in farfurii, impreuna cu paine prajita.
Trucuri si idei
La salata de cartofii se mai pot adauga: masline naturale fara samburi, castraveti si gogosari la otet, branza Feta etc..
POFTA BUNA !!