Salata de castraveti dulce-acrisoara

Cum sa facem ca sa mancam mai multe legume? Invatam sa adaugam cate ceva nou de fiecare data. Acum vom da o tenta un pic dulce unei salate clasice de castraveti. Merge mai ales iarna, cand avem nevoie de multa energie si parca legumele simple nu ne mai tenteaza asa de tare.

Poate fi o salata, care sigur va impresiona oaspetii atat ca aspect si gust.

Ingrediente salata de castraveti dulce -acrisoara

1 castravete mare ( lung )

1 ceapa rosie potrivita ( optional, dupa dorinta si gust )

2 linguri ulei de masline

6 linguri zahar

6 linguri otet de mere

cateva rosii cherry sau 1 rosie mare ( ca decor si consum )

putin marar proaspat tocat

50-60 g alune de padure crude si macinate ( optional )

sare, piper

Cum se face salata de castraveti dulce-acrisoara

Intr-un vas incapator vom pune ingredientele curatate, spalate si taiate dupa dorinta, apoi servite pe un platou.

Castravetele se va curata sau lasa cu coaja care contine vitamine ( spalat inainte de folosire ).

Acesta se va taia in rondele groase de 1-2 cm, urmand a fi adaugate in vas.

Ceapa rosie se va curata de coaja, apoi taiata pestisori pe un blat de lucru, presarata cu putina sare si frecata usor ( pentru a se elimina iuteala ), lasata pret de 5-8 minute la scurs, apoi adaugata peste castravete.

Alunele de padure se vor macina sau taia bucatele foarte fine, adaugate la fel in vas.

Rosiile cherry se vor taia in doua pe jumatate.

Otetul de mere se va pune la incalzit ( doar un clocot ) intr-un ibric impreuna cu zaharul ( pana ce acesta se va topi ) cca 1-2 minute.

Salata de castravete se va  asezonata cu sare, piper dupa gust, apoi se va turna otetul racit si indulcit, amestecandu-se totul usor cu o spatula.

Salata de castraveti dulce-acrisoara se va da la rece in frigider, apoi servita in boluri individuale ca si garnitura la diferite mancaruri din carne ( care necesita acest gen de salata ).

POFTA BUNA

Sursa foto