Salata de conopida cu ansoa

Daca nu iti plac mancarurile cu sos, atunci probabil ca vei consuma mai multe salate. Si acestea pot sa fie si ele consistente si sa iti tina bine de foame. Aici vom face o salata de conopida, deci cu putine calorii, insa vom folosi oua si masline, asa ca vom primi grasimile si proteinele de care corpul are nevoie.

Ingrediente salata de conopida cu ansoa

1 conopida mica ( sa fie alba fara pete negre )

1 borcanel mic file ansoa

100 g masline negre nesarate

2 oua fierte tari

cateva rosii cherry

2-3 linguri ulei masline

zeama de lamaie

sare, piper

Cum se face salata de conopida cu ansoa

Conopida se va desface in buchetele, care sunt apoi spalate sub jet de apa rece si puse la fiert intr-un vas cu apa clocotita cu un praf de sare si zeama de lamaie ( pentru a ramane alba ) pentru cca 10 minute ( dorim o conopida al-dente ).

Dupa fierbere, buchetelele de conopida se vor scoate cu o paleta cu gauri si sunt puse la scurs si racit intr-o strecuratoare.

Pe un platou se vor aseza  buchetelele de conopida, peste care se vor adauga fileuri de ansoa, maslinele negre nesarate, ouale fierte tari si taiate in felii, rosiile cherry taiate in jumatati.

Deasupra se va turna sosul vinegreta obtinut din: ulei de masline, zeama de lamaie, sare si piper, amestecate intr-un bol cu ajutorul unui tel.

Salata de conopida cu ansoa se va servi ca atare, deoarece este foarte consistenta, fara a necesita a fi consumata alaturi de un altfel de preparat.

POFTA BUNA !!

Sursa foto