Daca ai acasa o conserva de ciuperci poti face imediat o salata cu ele. Aici iti propunem o salata de conopida, foarte satioasa si dietetica.
Ingrediente pentru salata de conopida si ciuperci
1 conopida,
1 cutie ciuperci,
6 catei de usturoi,
2 linguri suc de lamaie,
1 legatura verdeata,
sare, ulei
Cum se face salata de conopida cu ciuperci
Conopida se desface buchetele mici si se pune la fiert 15 minute in apa care clocoteste.
Se scoate si se lasa sa se raceasca.
Ciupercile se scurg bine de zeama si se toaca marunt.
Din usturoi, sare, ulei si 50 ml apa se face un mujdei omogenizat.
Se toarna peste conopida si ciuperci si se amesteca usor. Deasupra se presara verdeata.
Video
Daca aveti ciuperci proaspete este si mai bine. Puteti face aceasta salata la cuptor si va avea un gust un pic caramelizat. Doar puneti toate ingredientele in cuptor si apoi asezonati. Puteti vedea mai jos procedeul.