Salata de conopida cu castraveti si dovlecei

Pentru a obtine aceasta salata trebuie sa pui legumele la fiert, insa nu le fierbi timp indelungat, ele sunt mult mai bune daca raman crocante. Sa stii ca le poti manca si crude. Sunt foarte bune asa, in salate, ceea ce te scuteste sa mai aprinzi focul pe caldura.

Ingrediente pentru salata de conopida cu dovlecel

1 kg conopida,
100 g orez,
1 dovlecel potrivit,
3 castraveti,
3 fire usturoi verde,
1 legatura marar verde,
2-3 linguri suc de lamaie,
sare, ulei

Cum se face salata de conopida cu dovlecel

Orezul se pune la fiert, de preferat orez cu bobul lung cu si timp de fierbere mic. Bobul trebuie sa ramana tare, nu sfarmicios.

Dovlecelul se curata de coaja si se taie rondele, conopida se desface buchetele si se pun impreuna la fiert 5 minute in apa care clocoteste, se strecoara si se lasa sa se raceasca.

Castravetii se taie rondele, usturoiul se toaca marunt, la fel si mararul.

Se amesteca bine toate ingredientele.

Sursa foto