Pe lângă nebunia de culori pe care o vei regăsi în farfurie, această salată este un plus de vitamine şi minerale, fix ce ai nevoie pentru a evita astenia de toamnă.
Ingrediente pentru salată de dovleac
2 linguri de ulei de nucă de cocos
1 dovleac, feliat rund cu semințele scoase
1/4 linguriță sare
1/4 linguriță piper
2 lingurițe de zahăr brun
1/2 cană de nuci pecan întregi, tocate
6 cani baby rucola
1 avocado, feliat
1 rodie
1 castravete fără semințe, feliat
Ingrediente pentru sos
1/3 cană suc de rodie
1/4 cană de oțet de cidru de mere
1/2 linguriță de ghimbir proaspăt ras
1 cățel de usturoi, proaspat ras
1/4 linguriță sare
1/4 linguriță piper
1/3 cană de ulei de măsline
Cum se face salata de dovleac
Se încălzeşte o tigaie mare la foc mediu şi se adaugă uleiul de nucă de cocos. Se presară peste feliile de dovleac sare şi piper, apoi adăugaţi-le în tigaie până devin aurii, aproximativ 5 minute pe fiecare parte. Dacă se doreşte, aveţi posibilitatea să adăugaţi zahăr brun pentru a ajuta la caramelizarea acestora.
Se încălzeşte o cratiţă mică şi se adaugă nucile pecan, amestecând prin agitarea vasului, timp de aproximativ 5 minute.
Se adaugă rucola într-un castron mare, alături de sare şi piper, felii de avocado, rodie, castraveţi, nucile pecan şi bucăţile de dovleac. Se acoperă în sos de rodie .
Sosul de rodie se obţine prin combinearea ingredientele pentru sus, până se obţine un lichid omogen.