Salată de dovleac cu rucola, rodii și nuci

Pe lângă nebunia de culori pe care o vei regăsi în farfurie, această salată este un plus de vitamine şi minerale, fix ce ai nevoie pentru a evita astenia de toamnă.

Ingrediente  pentru salată de dovleac

2 linguri de ulei de nucă de cocos

1 dovleac, feliat rund cu semințele scoase

1/4 linguriță sare

1/4 linguriță piper

2 lingurițe de zahăr brun

1/2 cană de nuci pecan întregi, tocate

6 cani baby rucola

1 avocado, feliat

1 rodie

1 castravete fără semințe, feliat

 

Ingrediente pentru sos

1/3 cană suc de rodie

1/4 cană de oțet de cidru de mere

1/2 linguriță de ghimbir proaspăt ras

1 cățel de usturoi, proaspat ras

1/4 linguriță sare

1/4 linguriță piper

1/3 cană de ulei de măsline

Cum se face salata de dovleac

Se încălzeşte o tigaie mare la foc mediu şi se adaugă uleiul de nucă de cocos. Se presară peste feliile de dovleac sare şi piper, apoi adăugaţi-le în tigaie până devin aurii, aproximativ 5 minute pe fiecare parte. Dacă se doreşte, aveţi posibilitatea să adăugaţi zahăr brun pentru a ajuta la caramelizarea acestora.

Se încălzeşte o cratiţă mică şi se adaugă nucile pecan,  amestecând prin agitarea vasului, timp de aproximativ 5 minute.

Se adaugă rucola într-un castron mare, alături de sare şi piper, felii de avocado, rodie, castraveţi, nucile pecan şi bucăţile de dovleac. Se acoperă în sos de rodie .

Sosul de rodie se  obţine prin combinearea ingredientele pentru sus, până se obţine un lichid omogen.

Sursa foto