Salata de fasole boabe cu legume

Este o salata satioasa, apetisanta datorita culorilor date de legume, potrivita pentru zilele de post, vegetarieni etc.., mai ales ca fasolea aduce foarte multe beneficii organismului.

Ingrediente salata de fasole boabe cu legume

500 g fasole boabe ( poate fi de mai multe culori: rosie, alba, neagra..) sau fasole prefiarta la cutie

1 morcov potrivit

2 cepe portrivite

1/2 radacina pastarnac

1 felie radacina telina

50 g masline naturale fara samburi

2 linguri ulei masline

zeama de lamaie sau otet de mere ( dupa gust )

sare, piper

Cum se face salata de fasole boabe cu legume

Fasolea boabe se va spala bine sub jet de apa rece.

Legumele ( ceapa ( numai 1 buc ), morcovul, radacina de pastarnac si telina ) se vor curata de coaja, apoi vor fi taiate in bucati mari.

Intr-o oala sub presiune cu o capacitate de 3l-5l ( sau normala ) ( pentru a fierbe fasole mai rapid si a se castiga din timp ), se va pune fasolea la fiert impreuna cu legumele curatate si un praf de sare ( cu 2 l apa ) pentru cca 20-25 minute.

Gand va fi gata, fasolea boabe se va scurge bine intr-o strecuratoare si vor fi indepartate legumele, apoi este transferata intr-un bol peste care se va pune dresingul format din: uleiul de masline, zeama de lamaie ( sau otetul de mere) dupa gust, sarea si piperul, amestecandu-se cu grija ( pentru a nu se sfarama boabele de fasole, ci sa ramana intregi ) cu o spatula.

Cand fasolea boabe se va raci complet, atunci se va adauga ceapa ramasa ( 1 buc ), curatata de coaja si taiata solzisori, apoi frecata cu putina sare ( pentru a se indulci ) si adaugata in bol, amestecandu-se usor impreuna cu fasolea boabe.

Salata de fasole boabe cu legume, se va transfera pe un platou, si va fi decorata cu rosii cherry taiate in jumatati , maslinele naturale si cu patrunjel verde proaspat tocat fin.

POFTA BUNA!!

Sursa foto