Este o salata minunata, gustoasa, usor de preparat, numai buna pentru persoanele care sunt la diete, sau cu un regim alimentar.
Aceasta salata are si avantaje, fiind consumata si dupa cateva zile, daca este tinuta la rece in frigider….. deci numai avantaje vor fi daca ne gandim sa facem acest gen de salata. !!
Ingrediente salata de fasole verde cu masline
500 g fasole verde fideluta ( congelata sau proaspata daca este sezonul )
4 linguri ulei masline + 1 lingura unt ( pentru sotat fasolea verde )
3 catei usturoi intregi ( lasati cu coaja )
4 frunze salvie ( pentru aroma )
100 g parmezan ras
cateva masline naturale
1 lamaie ( zeama )
sare,piper
Cum se face salata de fasole verde cu masline
Fasoalea verde fideluta ( congelata sau proaspata ), se pune intr-o oala cu apa clocotita la fiert ( fara sare la inceput, deoarece o va intari ) cca 30 minute.
Spre final, inainte de a inchide focul, adaugam 1/2 lingurita sare ( aceasta cantitate este porivita ptr 2 l apa ), lasam sa mai dea intr-un clocot, inchidem focul si scoatem fasolea verde fideluta intr-un vas in care avem apa, cateva cuburi de gheata si 2-3 linguri zeama lamaie ( pentru a-si capata culoarea culoarea verde inchis si de a avea un aspect apetisant in farfurii ).
Intr-o tigaie de teflon potrivita ( cu diametrul de 24 cm ), punem uleiul si untul la incins, adaugam cateii de usturoi cu coaja, frunzele de salvie ( pentru a se aroma uleiul in care vom sota fasolea verde ), apoi inlaturate din tigaie intr-un vas mic.
In uleiul aromat, adaugam fasolea verde fideluta, pe care am scos-o la scurs intr-o strecuratoare cu cca 20 minute inainte, asezonand cu sare si piper dupa gust.
Amestecam cu o spatula fasolea verde ( pentru a-si lua din aroma uleiului), apoi o transferam pe un platou, adaugand maslinele naturale ( optional), presaram cu parmezanul ras, adaugam frunzele de salvie ( ptr aspect ) si servita salata ca atare, sau ca si garnitura la o carne fiarta de vita, un peste fiert alb etc…
POFTA BUNA !!!