Este folosita ca si o salata in zilele de post, nu numai pentru diete sau un regim alimentar.
Aceste feluri de salate din legume pot fi imbunatatite adaugand in alaturi si alte legume sau ingrediente la alegere si gust.
Ingrediente salata de fasole verde
1 punga fasole verde fideluta congelata ( 500 g )
5-6 ciuperci proaspete ( orice soi )
100 g spanac verde
3 linguri ulei masline
2 -3 linguri zeama lamaie
2-3 catei usturoi
100 g masline naturale ( optional )
sare, piper
Cum se face salata de vasole verde
Fasolea verde fideluta, se va pune la fiert intr-o olita cu apa clocotita si un praf de sare, pentru cca 10 minute ( dorim o fasole al-dente ).
Intr-o tigaie de teflon cu pereti inalti, se vor pune la calit ciupercile proaspete, taiate in felii mari, lasate pana cand va scadea lichidul lasat.
Peste ciupercutele calite, se va adauga spancul tanar ( frunzele intregi ) si fasolea verde fideluta, scursa de zeama in care a fiert, amestecandu-se usor cu o spatula, cca 5-8 minute ( cat se vor sota legumele usor, dar sa ramana al-dente ).
Cateii de usturoi se vor adauga la sfarsit, taiati in feliute subtiri ( pentru aroma ).
Fasolea verde fideluta, se va asezona cu sare si piper dupa gust.
Dupa gatire, se va transfera pe un platou, stropita cu zeama de lamaie si ornata cu cateva masline naturale si servita ca o salata, simpla ca atare sau folosita ca si garnitura la alte feluri de mancaruri.
POFTA BUNA !!