Vara avem nevoie de multe fructe pentru asigurarea echilibrului hidric, mai ales ca sunt multe persoane care nu consuma apa.
Desi fructele autohtone sunt pline de vitamine, nu trebuie sa neglijam fructele exotice, deoarece in tara din care provin, medicii le recomanda insistent datorita proprietatilor curative.
Vom face o salata de fructe cu gust exotic, desertul ideal de vara, cu o combinatie de fructe in fel si chip pentru a imbina dorinta de a manca ceva racoritor.
Ingrediente de fructe jamaicana
1/2 ananas proaspat sau 1 cutie compot de ananas
3 piersici
2 banane
2 pere
250 g zmeura
1 mango
1 lamaie ( zeama )
200 ml suc natural de portocale
4 linguri de miere de albine
50 ml rom
50 g alune prajite macinate
inghetata de vanilie sau fistic
cateva frunze de menta
Cum facem salata de fructe jamaicana
Pregatim un vas de sticla ( este mult mai atragator ochiului cand se vede combinatia de culori de la fructe) destul de incapator pentru fructe pregatite de salata.
Fructele se spala, curata de coaja, acolo unde va fi cazul ( banane, mango, ananas ) de samburi, apoi sunt taiate fiecare dupa ordinea pe care o dorim si ne este la indemana astfel: ananasul daca este proaspat il taiem bucati mici, bananele taiate rondele, mango, perele si piersicile le vom taia felii subtiri.
Din lamaia stoarsa, 1/2 din zeama o punem peste fructele din vas pentru a nu oxida, amestecandu-le usor cu o spatula, apoi pregatim un sirop din: zeama de portocala, miere de albine, 1/2 din zeama de lamaie intr-un vas pe care-l punem pe foc pentru a se incalzi cca 8=10 minute, apoi adaugam romul si lasam sa se raceasca.
Dupa ce siropul s-a racit il turnam peste fructele din vas, amestecand usor cu spatula, iar deasupra punem fructele proaspete de zmeura, dand totul la rece in frigider pentru 1 ora.
Salata de fructe jamaicana , se va servi in boluri individuale de sticla, presarata cu bucati maruntite de alune prajite nesarate, cu 1 cupa de inghetata de vanilie sau fistic ( optional), decorate cu frunze de menta.
POFTA BUNA !!!