Salata de grepfruit

Este o salata care poate fi facuta din orice fruct sau leguma, fara a prezenta o dificultate de pregatire, doar putina indemanare ( mai ales la rodie si de a curata pielita de la grefa ).

 

Ingrediente salata de grepfruit

1-2 grepfruit cu miez rosu

1 rodie ( sau kiwi, mar, mango etc.. )

100 g branza de orice fel

1 punga rucola ( sau 1 salata verde )

100 miez nuca crud maruntit ( sau migdale, stafide etc.. )

Pentru dressing

1/2 lamaie

2 linguri ulei masline

1 lingura miere de albine topita

Cum se face salata de grepfruit

Intr-un vas larg si cu pereti inalti, pregatit in prealabil, se vor pune ingredintele pentru o salata de un mic dejun, plin de vitamine.

Grepfruit-ul, fiind un fruct amarui ( datorita pielitei ), se va curata de coaja si pielita, taiat in bucatele mici sau feliute, adaugat in vasul pregatit.

Rodia ( sau alt fruct folosit dupa gust ), se va taia in doua, tinut in mana si batut cu dosul unei linguri, pentru a se desprinde boabele mai usor, adaugat la fel in vas.

Rucola ( sau salata verde ), se va clati sub jet de apa rece si apoi folosita ca ingredient la salata de grepfruit.

Separat, se va face un dressing intr-un bol din: zeama lamaie, ulei  de masline si miere de albine topita, amestecandu-se cu un tel, pana la omogenizare completa, adaugandu-se peste ingredientele din vas ( amestecandu-se foarte usor cu doua spatule ).

Pe un platou potrivit ca marime, sau 2 boluri, se va transfera salata de grepfruit, apoi decorata cu miez de nuca , branza ( la alegere ) si servita ca atare la mic dejun sau ca si o gustare de ora 10 ( pentru persoanele la diete ).

POFTA BUNA !!

Sursa foto