Este o salata care poate fi facuta din orice fruct sau leguma, fara a prezenta o dificultate de pregatire, doar putina indemanare ( mai ales la rodie si de a curata pielita de la grefa ).
Ingrediente salata de grepfruit
1-2 grepfruit cu miez rosu
1 rodie ( sau kiwi, mar, mango etc.. )
100 g branza de orice fel
1 punga rucola ( sau 1 salata verde )
100 miez nuca crud maruntit ( sau migdale, stafide etc.. )
Pentru dressing
1/2 lamaie
2 linguri ulei masline
1 lingura miere de albine topita
Cum se face salata de grepfruit
Intr-un vas larg si cu pereti inalti, pregatit in prealabil, se vor pune ingredintele pentru o salata de un mic dejun, plin de vitamine.
Grepfruit-ul, fiind un fruct amarui ( datorita pielitei ), se va curata de coaja si pielita, taiat in bucatele mici sau feliute, adaugat in vasul pregatit.
Rodia ( sau alt fruct folosit dupa gust ), se va taia in doua, tinut in mana si batut cu dosul unei linguri, pentru a se desprinde boabele mai usor, adaugat la fel in vas.
Rucola ( sau salata verde ), se va clati sub jet de apa rece si apoi folosita ca ingredient la salata de grepfruit.
Separat, se va face un dressing intr-un bol din: zeama lamaie, ulei de masline si miere de albine topita, amestecandu-se cu un tel, pana la omogenizare completa, adaugandu-se peste ingredientele din vas ( amestecandu-se foarte usor cu doua spatule ).
Pe un platou potrivit ca marime, sau 2 boluri, se va transfera salata de grepfruit, apoi decorata cu miez de nuca , branza ( la alegere ) si servita ca atare la mic dejun sau ca si o gustare de ora 10 ( pentru persoanele la diete ).
POFTA BUNA !!