Salata de gulie cu grepfrut

O salata usoara de vara cand zilele sunt toride si noi nu putem gati mancaruri sofisticate in bucatarii, dar dietetica in acelasi timp pentru persoanele cu diabet in primul rand si pentru cele cu reumatism sau cu pietre la rinichi etc, datorita guliilor si grepfrut cu calitatile multivitaminizate pe care le contin.

Ingrediente salata de gulie cu grepfrut

5-6 gulii mici

2 morcovi potriviti

1 grepfrut mare rosu

1 salata pentru decor platou

50 ml ulei masline ( ptr dressing )

3 linguri zeama lamaie +1 lingura miere ( pentru dressing )

sare, piper

un praf de cimbru sau oregano uscat ( pentru aroma )

100 g telemea sau branza tofu ( optional )

Cum se face salata de gulii cu grepfrut

La aceasta salata, guliile si morcovul dupa ce vor fi spalate si curatate, le punem la fiert intregi in apa clocotita cu sare pentru cca 3-4 minute.

Dupa fierbere se scot la scurs si racit, apoi guliile le taiem bastonase subtiri, morcovii tot bastonase sau rondele ( dupa imaginatie ), apoi puse intr-un bol incapator, ocupandu-ne de restul ingredientelor.

Grepfrutul il curatam de coaja, apoi miezul de pielita si puse feliutele in bol peste gulii si morcov, apoi separat in alt bol facem un dressing din : ulei de masline, zeama de lamaie, miere de albine, sare si piper, amestecate cu un tel pana la omogenizare completa, apoi adaugat peste salata de legume din bol, amestecand usor cu doua spatule.

Pregatim un platou oval sau rotund, decorat cu frunze de salata, transferam salata de gulii cu grepfrut presarata cu un praf de cimbru sau oregano uscat si servita ca atare la un pranz sau cu o friptura la gratar la o cina.

Pentru persoanele vegetariene, aceasta salata pentru a fi mai consistenta, se poate combina cu branza Feta sau telemea de oi, taiate cubulete sau cu cateva linguri de iaurt grecesc.

 

POFTA BUNA !!!

Sursa foto