Gulia este o leguma care a pierdut pe nedrept din popularitate, desi inmagazineaza multe substante nutritive.
Contine zero grasimi si ideala pentru persoanele care tin cura de slabire fiindca are calorii “negative”, recomandata pentru detoxfiere si tonifiere totodata.
Datorita glucozinolatilor din compozitie, gulia este o “bomba antioxidanta“si combate cancerul in urma unor studii aprofundate.
Dupa bunatatile care mai de care bogate in calorii consumate dupa niste zile de rasfat, vom face o salata de gulii, simpla, fara carne, fara maioneza, dar foarte gustoasa si plina de vitamine.
Este o salata extrem de rapid de facut, suculenta, gustoasa, pentru orice anotimp.
Gulia este o leguma care trebuie consumata imediat cand este pregatita, deoarece isi pierde repede din proprietati si intervine oxidarea.
Ingrediente salata de gulii si mere ( pentru 4 persoane )
4 gulii mici (sunt de preferat cele micute deoarece sunt mai fragede )
1 morcov mare
1 mar ( de preferat un mar verde, tare, acrisor, zemos care se echilibreaza cu gustul dulceag al guliei )
1/2 lamaie ( zeama )
2-3 linguri ulei masline
sare, piper alb
Cum vom face salata de gulii cu mar
Vom pregati pentru aceasta salata de gulii, un vas sau un bol de sticla, pentru a pune ingredientele si a avea o prezentare mai frumoasa atunci cand va fi pusa pe masa festiva.
Curatam si spalam gulia si morcovul.
Le vom da pe razatoarea mare, astfel incat sa obtinem fasii cat mai lungi.
Marul il vom spala, dar nu-l vom curata de coaja, deoarece nu vrem sa eliminam din vitaminele pe care le contine.
Acesta va fi taiat cubulete sau bastonase mici si subtiri.
Toate aceste ingrediente vor fi puse in bolul de sticla, unde vom adauga imediat zeama de lamaie pentru a evita oxidarea.
Punem uleiul si condimentam cu sare si piper, amestecand cu o spatula pentru a se combina aromele mai bine.
La sfarsit putem orna salata de gulii cu mar cu: rondele de ardei gras rosu; struguri negri; cu frunze proaspete de patrunjel sau menta.
Este o salata recomandata atat vara cat si iarna, pentru ca este foarte racoroasa.
Merge servita sub forma de garnitura la o friptura de orice fel ( gratar, cuptor etc.. )
POFTA BUNA !!!