Aceasta salata de mazare este foarte asemanatoare cu mazarea scazuta, insa nu are sos si nu sunt toate ingredientele fierte. Este o modalitate preferata vara cand vrem sa mancam legume cat mai proaspete.
Ingrediente pentru salata de mazare
500 g mazare proaspata,
1 ceapa,
1 legatura de marar,
sare, ulei, zeama de lamaie
Cum se face salata de mazare
Mazarea se fierbe si se scurge.
Se pune într-un vas si se adauga ceapa taiata pestisori, verdeata tocata marunt, ulei, sare si suc de lamaie.
Se amesteca si se serveste. Este o mancare care se poate manca si rece, asa ca daca mai ramane este si mai bine.
Trucuri si idei
Multa lume prefera sa manance aceasta salata impreuna cu un sos de tip maioneza.
Daca vreti sa adaugati mai multe legume puteti sa mai puneti morcov si telina data pe razatoare.
Ca si condiment, oregano este cel care complimenteaza cel mai bine gustul. Altii prefera cimbru sau coriandru.
Cand cumparati mazare noua incercati si cruda, in salate. Puteti avea surpriza sa descoperiti ca este dulce si placuta la gust. Si atunci chiar nu aveti motive sa o fierbeti si puteti face salata de mai sus cu mazare cruda. Va fi mult mai sanatoasa.