Salata de morcov si masline

Este o salata plina de vitamine, asa cum este bine sa avem la fiecare masa principala.

Aceasta salata, se poate face in combinatii cu mai multe legume proaspete, in functie de preferinte, posibilitati, iar smantana ( sau iaurtul ) se poate inlocui cu ulei de masline ( devenind o salata dietetica, de post ) sau cu 1-2 linguri de maioneza de casa, constituind in cazul acesta un savuros aperitiv.

Ingrediente salata de morcov cu masline

1 salata verde

2 morcovi potriviti

1 mar acrisoar ( verde )

cateva masline naturale verzi

1 lingura ulei masline

1/2 lamaie ( zeama )

1 ceasca de smantana degresata sau iaurt natural

50 g miez nuca ( optional )

sare, piper

Cum se face salata de morcovi cu masline

Salata verde se va spala frunza cu frunza, apoi va fi rupta in bucati mici cu mana si adaugata inr-o salatiera.

Marul verde se va taia in doua jumatati, va fi indepartata casuta cu seminte, apoi va fi taiat in feliute subtiri si adaugate peste salata.

Morcovul se va spala, curata de coaja cu un dispozitiv special de legume, apoi va fi dat pe razatoarea mare si adaugat in salatiera peste restul de legume.

Separat, se va face un dressing din: smantana degresata ( sau iaurt ), 1 lingura de ulei de masline, zeama de lamaie ( dupa gust ), sare si piper, amestecandu-se cu un tel, urmand a se rasturna peste ingredientele din salatiera.

Totul se va amesteca cu grija ( ca sa nu se sfarame ingredientele ), apoi salata obtinuta se va transfera pe un platou, decorandu-se cu miezul de nuca, masline verzi si cu cateva frunze de menta.

Salata de morcovi cu masline, se va servi imediat, ca atare pentru persoanele care sunt la dieta, regim alimentar sau alaturi de o friptura ( gratar, grill etc.. ).

POFTA BUNA !!!

Sursa foto