Ingrediente:
7-8 morcovi,
4 catei usturoi,
1 portocala,
1 lingura zeama lamaie,
2 linguri de miere,
1 lingurita mustar,
1 lingurita rasa chimen pudra,
1 lingurita ghimbir pudra,
4-5 linguri ulei masline,
sare, piper, cateva fire coriandru,
Mod de preparare:
Morcovii se curata, se taie rondele si se fierb 10-15 minute in apa clocotita. Intre timp se prepara sosul astfel: intr-un bol se adauga zeama de portocala, zeama de lamaie, sare, piper, ghimbir, chimen, se amesteca bine pana se dizolva totul, se adauga apoi mustarul si mierea, se amesteca viguros cu furculita. La sfarsit se adauga treptat uleiul amestecandu-se continuu. Morcovii fierti se scurg si se lasa la racit, se dauga peste ei usturuoiul cutatat si maruntit, coriandru tocat fin si sosul de mai sus. Se da la rece pentru 1 ora, inainte de servire