Salata de orez cu ananas

Si pentru ca, sarbatorile de iarna inca vor continua dupa Revelion, ne gandim cum sa folosim in mod constructiv legumele si fructele ramase, combinandu-le cu diverse ingrediente compatibile.

Vom face o salata cu iz exotic din orez si ananas, care merge foarte bine ca si garnitura la o friptura de orice fel.

Ingrediente salata de orez cu ananas

1 cana orez cu bob lung ( basmatic )

1/2 ananas proaspat sau de la cutie in suc propriu

cateva cuisoare 4-5 buc ( ptr aroma )

1 lingura ulei masline

sare, piper

Pentru garnitura de friptura si orez cu ananas

100 g iaurt sau smantana ( garnitura )

1 castravete ( garnitura )

1 rosie ( garnitura )

1 ceapa rosie ( garnitura )

zeama lamaie

sare

piper ( optional )

Cum se face salata de orez cu ananas

Intr-o cratita, se va pune la fiert orezul in apa cu putina sare ( respectand timpul de fierbere de pe ambalaj ), impreuna cu 1 lingura de ulei de masline ( cca 20 minute ).

Aproape de final, cand lichidul a scazut suficient, se vor adauga pentru aroma cateva cuisoare.

Ananasul proaspat, curatat dupa metoda deja stiuta pe un blat de lucru, taiat in bucatele mici, se va adauga in orezul caldut, amestecandu-se usor cu o spatula.

Cand orezul fiert va fi caldut, acesta se va pune in boluri mici individuale, apoi date la rece in frigider, servite  ca atare ( rasturnat bolul, astfel capatand forma rotunda al acestuia ), alaturi de o friptura, pe un platou, cu iaurt ( sau smantana ), cu legume ( rosii, castraveti ) proaspete, stropite cu putina zeama de lamaie.

POFTA BUNA

Sursa foto