Salata de orez cu mazare si porumb

La retetele de salata de orez, in general ouale se pun fierte tari si taiate cubulete, insa vom alege ca ouale sa fie facute omleta, taiate fasii si adaugate in salata de orez, pentru a avea acel iz oriental sau ca o salata chinezeasca dupa care multi suntem inebuniti.

Este o salata usor de facut chiar si pentru persoanele fara experienta in arta culinar, necesitand un timp scurt de preparare.

Ingrediente salate de orez  cu mazare si porumb

1 cana de orez lunguiet ( basmatic)

1 conseva mare de porumb dulce

2 oua ( pe care le vom face omleta, apoi taiata fasii subtiri )

1/2 ardei gras rosu

1/2 ardei gras verde

100 g jambon

300 g mazare congelata prefiarta

1 lingura curry sau turmenic ( ptr a da o culoare apetisanta orezului de galben )

6 linguri de ulei de masline

1/2 lamaie ( zeama )

cateva frunze de salata verde ( ptr decor platou )

sare, piper

Cum se face salata de orez cu mazare si porumb

Pentru inceput ne ocupam ca de obicei de ingredientele care necesita o pregatire mai indelungata si anume de: orezul, pe care-l vom spala sub jet de apa, apoi este pus la fiert intr-o oala cu 1 l apa, 2 linguri de ulei de masline si un praf de sare, timp de 30 minute ( pana cand bobul devine aldente ), impreuna cu curry sau turmenic( pentru culoarea galbena).

Orezul fiert la aceasta salata se va clati sub jet de apa rece, fiind pus intr-o strecuratoare ( pentru ca boabele sa nu ramana lipite), apoi se va transfera dupa ce se scurge bine de apa, intr-un vas incapator.

Peste orez adaugam mazarea, fiarta in prealabil in apa cu sare pentru 10-15 minute ( sa ramana aldente), ardeii grasii taiati fasii subtiri, porumbul boabe scurs bine de zeama, jambonul taiat cubulete mici, ouale pe care le-am facut omleta intr-o tigaie de teflon cu 2 linguri ulei masline, apoi taiata fasii subtiri, zeama de lamaie, 1 lingura de ulei de masline, sare si piper, amestecand totul usor cu doua linguri speciale pentru amestec salate.

Pe un platou decorat cu frunze de salata verde, punem salata de orez pe care o ornam cu felii de rosii.

Salata de orez cu mazare si porumb se poate servi si ca fel principal, iar daca mai ramane de pe o zi pe alta, se poate lua la serviciu intr-o casoleta pentru masa de pranz.

TRUCURI SI IDEI

La aceasta salata de orez se poate adauga si maioneza, dar pentru a fi mai dietetica vom prezenta o maioneza din pufuleti care se poate folosi  si anume:

Ingrediente ptr maioneza de pufuleti

1 punga de pufuleti de porumb fara sare ( 100-150 g )

150 ml ulei vegetal

3 linguri suc lamaie

1 lingura mustar dulce

sare

Mod de pregatire

Pufuletii se hidrateaza bine cu apa intr-un bol ( adica se pune 1/2 pahar apa .. 100 ml ) pana se inmoaie, apoi se amesteca cu un tel pana devin ca o pasta bine omogenizata.

Se adauga peste pasta de pufuleti mustarul dulce, sare, suc lamaie, incorporandu-se cate putin ulei, amestecand cu o lingura de lemn, pana va capat aspectul de maioneza si va creste in volum.

Este o maioneza foarte gustoasa, dietetica, inlocuind ouale, astfel ca se poate folosi la orice salata.

 

POFTA BUNA !!

Sursa foto