Cum se face salata de paste colorate cu ton, rosii si busuioc
Pastele colorate tip spirala, se vor pune la fiert in apa clocotita cu un praf de sare, respectandu-se indicatiile de pe pachet ( al-dente sau mai bine fierte, dupa preferinte ).
Rosiile oparite cca 1-2 secunde se vor curata de pielita, taiate in sferturi si puse in blender, impreuna cu uleiul de masline, frunzele de busuioc ( 5-6 frunze ), ardeiul, maslinele, patrunjelul proaspat, mixandu-se pana se va obtine un sos fluid, pe care il vom transfera intr-o tigaie de teflon incalzita, pentru a da intr-un clocot, cca 2-3 minute.
Dupa gust, sosul se va asezona cu un praf de sare si piper.
Pastele colorate tip spirala, fierte si scurse, se vor pune in sos, amestecandu-se cu o spatula, lasate pe foc cca 5 minute , pentru a se combina aromele.
Pastele colorate cu sos se vor portiona in farfurii adanci, adaugat deasupra din tonul maruntit, scurs de ulei, parmezan ras din belsug si decorata farfuria pentru aspect apetisant cu cate 1-2 frunze de busuioc proaspat.
POFTA BUNA !!