Salata de paste cu rosii si parmezan

Este o reteta usoara, potrivita pentru o masa rapida, mai ales ca copiii iubesc pastele foarte mult.

Aceasta reteta de salata de paste poate fi imbogatita, dupa gust, cu: carne de pui, peste, sau cu o combinatie de mai multe feluri de branza.

Si pentru un gust mai apetisant, vom inlocui usturoiul cu ghimbir proaspat ras, astfel adaugam in salata de paste si “medicamentul” ajutator pentru afectiuni ale organismului ( mai ales ca aceasta retete este indicata pentru pesrsoanele care tin diete si cu diferite afectiuni de sanatate ).

Ingrediente salata de paste cu rosii si parmezan

500 g spagheti ( paste circulare, penny etc.. )

200 g parmezan ras

10 rosii cherry

100 g masline negre rondele ( optional )

1 lingurita  busuioc uscat sau proaspat

1 lingurita de ghimbir proaspat ras

3 linguri ulei de masline

3-4 picaturi sos soia

piper

Cum se face salata de paste cu rosii si parmezan

Pastele ( spagheti ) se vor pune la fiert intr-o oala cu apa clocotita cu un praf de sare ( timpul de fierbere va fi cel de pe ambalaj ).

Cat timp pastele vor fierbe, intr-o tigaie de teflon se va pune uleiul de masline la incalzit, unde  se vor adauga rosiile cherry la sotat  cca 1 minut, dupa care se vor scoate cu o paleta intr-un bol.

In uleiul ramas se va adauga ghimbirul ras ( pentru un plus de savoare ) apoi imediat se vor pune pastele scurse si clatite sub jet de apa, asezonate cu piper, busuiocul uscat ( sau proaspat tocat fin ), picaturile de sos de soia, amestecandu-le energic pentru 1 minut.

Pastele se vor transfera pe un platou decorat cu rosiile cherry si servite imediat cu parmezan ras din belsug.

POFTA BUNA !!

Sursa foto