Ingrediente:
Pentru 2 persoane
2 legaturi patrunjel
3 rosii medii
1 ceapa mica/3 fire ceapa verde
150g susan
50g ulei masline
jumatate de lamaie.
Mod de preparare:
Stiai ca patrunjelul este de patru ori mai bogat in vitamina C decat o portocala, contine mai mult fier decat spanacul si mai multe proteine decat oul?
Noua ne place foarte mult, asa ca recomandam cu drag aceasta salata simpla si neasteptat de gustoasa.
PASI:
1. Patrunjelul,rosiile si ceapa se spala, ceapa se toaca marunt,rosiile se taie cubulete iar patrunjelul se curata de codite si se pun intr-un bol .
2. Se incinge pe foc o tigaie fara ulei si se adauga susanul, se prajeste pana devine un pic auriu,miscand foarte des tigaia.
3. Se amesteca cu restul ingredientelor in bol, adaugandu-se sarea, uleiul si zeama de lamaie.
!Tips:
- cand taiati rosiile incercari sa recuperati zeama si sa o folositi la salata.
- puteti inlocui susanul cu bulgur (un soi de grau zdrobit) ca sa faceti o salata tipic arabeasca, tabouleh.