Este o salata foarte usor de facut, o alegere buna tocmai pentru zilele caniculare cand nu se poate sta in bucatarie pentru a gati ceva dulce membrilor familiei.
Deasemenea este foarte apreciata pentru persoanele care tin la diete, mai ales pentru noi femeile care dorim sa aratam cat mai bine vara.
Aceasta salata de pepene rosu poate fi luata atat la serviciu cat si la plaja.
Ingrediente salata de pepene rosu cu Feta
1 pepene rosu ( 1-2 kg )
200 g branza Feta
1 portocala sau 1 grepfrut cu miezul rosu numai zeama( 1 ceascuta de zeama )
2-3 linguri ulei masline ( optional )
10-12 masline negre ( va inlocui sarea si va combina foarte bine gustul dulce usor sarat )
cateva frunze de menta
Cum se face salata de pepene rosu cu Feta
La aceasta salata, ca sa fie cat mai rcoritoare, pepenele trebuie sa fie foarte rece.
Pentru a ne usura munca si a fi totul mai usor sa facem aceasta salata trebuie sa stim totusi modul de a curata pepenele si a obtine usor miezul.
Pepenele rosu se va taia felii suficient de groase ( asa cum se taie de obicei cand dorim sa mancam pepene ), apoi curatam felia de seminte cu varful unui cutit, de coaja si o taiem cubulete mici ( potrivite pentru o imbucatura ) pe un blat de lucru si transferate intr-un bol destul de incapator ( si ptr restul ingredientelor ).
Branza Feta o vom taia cubulete suficient de mari ( cat se pot servi odata ), adaugate in bol impreuna cu maslinele negre fara samburi ( inlocuind sarea ).
Adaugam zeama de la portocala, amestecand usor cu doua linguri pentru a nu sfarama branza Feta si miezul de pepene.
Salata se va servi imediat in boluri individuale decorate cu frunze de menta, sau se poate lua lejer intr-o caselota la serviciu sau pe plaja.
POFTA BUNA !!