Peste cu legume. Ce altceva am putea sa ne inchipuim mai gustos si mai sanatos in zilele de vara? Asa ca facem o salata din ele, cu o generoasa folosire a condimentelor.
Ingrediente pentru salata de peste
2 bucati file peste(ton)
2 lingurite otet,
4 linguri sos de soia,
4-5 cartofi noi,
200 g fasole verde proaspata,
1 legatura coriandru,
1 ardei iute rosu,
1-2 catei de usturoi,
1 lamaie,
3 linguri ulei de masline,
sare, piper,
Cum se face salata de peste
Cartofii se pun la fiert, apoi se taie cubulete
Separat se fierbe si fasolea verde.
Intr-un vas se amesteca uleiul de masline, cu zeama de la 1 lamaie, usturoiul pisat sau dat pe razatoare, ardeiul iute curatat de seminte si taiat in fasii subtiri, sare, piper. Se face un sos.
Sosul se toarna peste cartofii si fasolea fierte.
Fileul de peste se unge cu putin ulei de masline si se prajeste cate 5 minute pe o parte si alte 5 pe cealalta parte.
Cu 2 minute inainte de a fi prajit se adauga un sos facut din soia si otet si se mai lasa 2 minute pe foc in sos.
Pestele preparat astfel se lasa sa se raceasca, se taie fasii subtiri.
Cartofii si fasolea se aseaza pe farfurii, iar deasupra se adauga fasiile de peste.
Video
Dar poate ca ideea de peste prajit nu te incanta prea tare. Si, in plus, ai vrea ca si legumele sa fie un pic crocante. Suntem de acord cu tine, asa ca foloseste cuptorul dupa ce fierbi legumele, precum in video de mai jos.