Daca aveti fileuri de peste proaspat si un gratar atunci trebuie sa incercati aceasta reteta. Este simpla, sanatoasa si foarte apetisanta. In mai putin de 30 de minute aveti pe masa salata, peste si un sos pentru mai multa savoare.
Ingrediente salata de peste cu sos de iaurt
4-5 file peste ( cod, somon )
salata verde ( nasturel, rucola etc… )
2 cartofi
3 ardei rosii (capia)
100 g iaurt natural
1-2 linguri maioneza de casa ( sau de la borcan din supermarket )
3-4 linguri zeama lamaie ( dupa gust )
2 linguri ulei masline
1 lingura mustar dulce
1/2 lingurita menta (sau busuioc uscat ) optional
cateva fire arpagic ( pentru decor )
sare, piper
Cum se face salata de peste cu sos de iaurt
Fileurile de peste proaspat se vor pregati inainte de gratar: se sterg cu un prosop absorbant de bucatarie ( pentru a fi uscate cand sunt puse pe gratar ).
Se vor stropi fileurile de peste cu ulei si se vor asezona cu sare si piper pe ambele parti.
Se curata cartofii de coaja si se taie rondele (mari) astfel incat sa poata sa fie puse la gratar, precum si ardeiul capia.
Pe gratarul incins, se vor pune cartofii si ardeiul, apoi fileurile de peste la prajit ( avand grija ca dupa cca 5 minute fileurile de peste sa fie intorse, acestea gatindu-se foarte repede )
Intre timp se va pregati sosul de iaurt: intr-un bol se va pune ceapa taiata julien, usturoiul pisat, mustarul, iaurtul natural si maioneza, amestecandu-se totul cu o spatula.
Sosul de iaurt se va condimenta dupa gust cu: sare, piper si menta ( sau busuioc -optional).
Pe un platou mare se va aseza un pat de salata, apoi cartofii si ardeii, iar deasupra fileurile de peste taiate bucati sau intregi.
Optional, sosul de iaurt va fi pus intr-un bol sau direct pe fileurile de peste.
Pentru o privire mai apetisanta, salata de peste cu sos de iaurt se va decorata cu arpagic proaspat tocat.
POFTA BUNA !!!