Salata de peste cu sos de iaurt

Salata cu peste la gratar

Daca aveti fileuri de peste proaspat si un gratar atunci trebuie sa incercati aceasta reteta. Este simpla, sanatoasa si foarte apetisanta. In mai putin de 30 de minute aveti pe masa salata, peste si un sos pentru mai multa savoare.

Ingrediente salata de peste cu sos de iaurt

4-5 file peste ( cod,  somon )

salata verde ( nasturel, rucola etc… )

2 cartofi

3 ardei rosii (capia)

100 g iaurt natural

1-2 linguri maioneza de casa ( sau de la borcan din supermarket )

3-4 linguri zeama lamaie ( dupa gust )

2 linguri ulei masline

1 lingura mustar dulce

1/2 lingurita menta (sau  busuioc uscat ) optional

cateva fire arpagic ( pentru decor )

sare, piper

Cum se face salata de peste cu sos de iaurt

Fileurile de peste proaspat se vor pregati inainte de gratar: se sterg cu un prosop absorbant de bucatarie ( pentru a fi uscate cand sunt puse pe  gratar ).

Se vor stropi fileurile de peste cu ulei si se vor asezona cu sare si piper pe ambele parti.

Se curata cartofii de coaja si se taie rondele (mari) astfel incat sa poata sa fie puse la gratar, precum si ardeiul capia.

Pe gratarul  incins,  se vor pune cartofii si ardeiul, apoi fileurile de peste la prajit ( avand grija ca  dupa cca 5 minute fileurile de peste sa fie intorse, acestea gatindu-se foarte repede )

Intre timp se va pregati  sosul de iaurt: intr-un bol se va pune ceapa taiata julien, usturoiul pisat, mustarul, iaurtul natural si maioneza, amestecandu-se  totul  cu o spatula.

Sosul de iaurt se va condimenta dupa gust cu: sare, piper si menta ( sau busuioc -optional).

Pe un platou mare se va aseza un pat de salata, apoi  cartofii si ardeii, iar deasupra fileurile de peste taiate bucati sau intregi.

Optional, sosul de iaurt va fi pus intr-un bol sau direct pe fileurile de peste.

Pentru o privire mai apetisanta, salata de peste cu sos de iaurt se va  decorata cu arpagic proaspat tocat.

POFTA BUNA !!!