Ingrediente salata de peste marinat
200 gr peste marinat, curatat de piele si oase
4-5 cepe mari
4 cartofi mari
3-6 castraveti murati
2 oua fierte tari (taiate in 2, apoi 4 ca sa iasa 8-10 bucati)
2 oua pentru maioneza
250 gr ulei pentru maioneza
Cum se face salata de peste marinat
Ceapa taiata fideluta se pune la fiert in otet diluat cu apa in proportie de 1/4, in care am pus sare, piper si foi de dafin. Incepeti cu o ceasca mica de otet si 4 cesti de apa intr-o oala de 1 l. Adaugati sare, piper si foi de dafin. Se fierbe la foc mic pana cand devine al dente. Dureaza in jur de 15 minute.
Se strecoara, se lasa sa se racoreasca.
Se taie pestele marinat in bucati.
Cartofii se fierb in coaja pana cand sunt fierti. Trebuie sa intre furculita in ei cu usurinta. Se curata de coaja.
Se face o maioneza din 2 oua si un sfert de ulei.
Castravetii si cartofii se taie marunt, in cubulete ca pentru salata boeuf. Castravetii dupa ce au fost taiati se storc in mana pana iese zeama.
Se amesteca pestele, ceapa, cartofii si castravetii se amesteca cu o parte din maioneza.
Se aseaza pe platou, deasupra se pun cele doua oua fierte si taiate. Se orneaza cu maioneza astfel incat toata salata sa fie acoperita. Se poate servi pe o farfurie decorata cu salata verde si felii de lamaie.
Pofta buna!