Este o salata din fructe exotice potrivita pentru un timp racoros, cu vitamine si nutrientii pe cale le contine. O recomandam pentru un desert usor de duminica.
Si, ca sa fie intr-adevar o salata “wow “, vom folosi un fruct exotic care se gaseste in magazinele mari ( supermarket ) si anume: kaki, ” marul orientului”, cu numeroasele sale efecte benefice asupra organismului.
Fructul kaki are textura unei rosii, arata ca un mar dar cu aroma de ananas si de piersica.
Ingrediente salata de portocale cu kiwi si kaki ( pentru 2-3 persoane )
2 portocale
4 kiwi
1 fruct kaki
2 linguri miere de albine ( decor )
1oo g fulgi migdale ( decor )
frisca batuta ( decor ) optional
3 linguri zeama lamaie ( ptr stropit fructele sa nu se oxideze )
cateva frunze de menta
Cum se face salata de portocale cu kiwi si kaki
Mai intai se va pregati un vas de sticla adanc si cu pereti largi, asezat aproape de blatul de lucru pe care se vor taia fructele.
Fructul de kaki se va taia in doua, apoi fiecare jumatate in felii, respectiv in cuburi mici pe care le adaugam in vasul de sticla.
La fel se va proceda cu portocalele si kiwi care au fost curatate de coaja si taiate in cuburi mici.
Fructele taiate din vas se vor stropi cu zeama de lamaie, evitandu-se in acest fel oxidarea lor.
Salata de fructe se va aseza in cupe cu picior sau boluri mici de sticla, ornate cu miere de albine, fulgi de migdale si cate o frunza de menta pentru aspect apetisant.
Pentru persoanele ” pofticioase ” care nu tin diete, salata de fructe poate fi servita si cu frisca.
POFTA BUNA !!!