Este o salata racoroasa cu iz mediteranian, pentru zilele toride de vara. Contine fructe, un ingredient cu care noi suntem mai putin obisnuiti in salate.
Ingrediente salata de portocale cu masline
1 portocala mare
100 g masline negre rondele
100 g branza feta
10 bobite struguri albi
2 linguri ulei masline
1 legatura arpagic
un varf praf chimen
cateva frunze de menta
Cum se face salata de portocale cu masline
Portocala se va curata de coaja, se desface felii, apoi se vor pune intr-un bol de sticla ( deoarece este mult mai estetic si apetisant ) oval si inalt.
Se va adauga branza feta taiata cubulete, maslinele rondele, bobitele de struguri albi taiati in doua si scosi samburii, praful de chimen, arpagicul taiat fin si uleiul de masline, amestecand totul cu ajutorul a doua spatule ( avand grija a nu se sfarame branza feta ).
Bolul se va acoperi cu o folie alimentara si da la rece in frigider pana in momentul servirii.
In momentul servirii, salata de portocale se va pune in boluri individuale, decorate cu cate o frunza de menta, apoi servita ca atare sau ca si o garnitura la o friptura pe gratar, cuptor, fiarta etc…
POFTA BUNA !!!