Salata de portocale cu masline

Este o salata racoroasa cu iz mediteranian, pentru zilele toride de vara. Contine fructe, un ingredient cu care noi suntem mai putin obisnuiti in salate.

Ingrediente salata de portocale cu masline

1 portocala mare

100 g masline negre rondele

100 g branza feta

10 bobite struguri albi

2 linguri ulei masline

1 legatura arpagic

un varf praf chimen

cateva frunze de menta

Cum se face salata de portocale cu masline

Portocala se va curata de coaja, se desface felii, apoi se vor pune intr-un bol de sticla ( deoarece este mult mai estetic si apetisant ) oval si inalt.

Se va adauga branza feta taiata cubulete, maslinele rondele, bobitele de struguri albi taiati in doua si scosi samburii, praful de chimen, arpagicul taiat fin si uleiul de masline, amestecand totul cu ajutorul a doua spatule ( avand grija a nu se sfarame branza feta ).

Bolul se va acoperi cu o folie alimentara si da la rece in frigider pana in momentul servirii.

In momentul servirii, salata de portocale se va pune in boluri individuale, decorate cu cate o frunza de menta, apoi servita ca atare sau ca si o garnitura la o friptura pe gratar, cuptor, fiarta etc…

 

POFTA BUNA !!!

Sursa foto