Salata de primavara cu file de porc in sos de usturoi salbatic

Sa invatam sa folosim legumele primaverii. De aceasta data vom face un sos pesto din leurda. Leurda este printre primele plante ale primaverii. Are un miros si un gust similare usturoiului si este foarte buna pentru ficat. Se poate manca cruda, in salate, dar aici vom face din ea un sos pesto pentru friptura.
Si vom adauga si frunze de laptuci, cu importante calitati curative.

Ingrediente pentru file de porc si sos de usturoi

400 g file de porc
salata verde
laptuci
ridichi
ceapa rosie
6 linguri usturoi salbatic (leunda)
ardei gras (rosu si galben)
2 linguri seminte de pin
3 linguri branza tare, rasa
4 linguri ulei de rapita presat la rece
4 linguri vin spumant sec
1 lingura unt alimentar pentru gatit
2 galbenusuri de ou
piper

Cum se face fileul de porc cu sos de usturoi

Usturoiul salbatic (leurda) se curata, se marunteste si se amesteca in mixer cu semintele de pin, uleiul de rapita si branza pana se formeaza un sos Pesto. Galbenusul de ou se adauga sosului Pesto, se toarna deasupra vinul spumant si se amesteca bine.

Ardeiul gras se curata si se taie cubulete. Ridichile se curata si se taie felii. Salata si laptucii se spala si se scurg. Cepele se curata si se taie felii.

Fileul de porc se taie felii subtiri, se condimenteaza cu piper si se prajeste in untul incins.

Salata, ridichile si ceapa se aranjeaza pe o farfurie si deasupra se toarna sosul Pesto. Feliile de porc se aranjeaza deasupra, se condimenteaza cu sare si piper si se presara cu cubulete de ardei gras.

Se serveste pe farfurii plate, albe. Se poate servi cu un pahar de Angelli Rose sau Cuvee Nobiliar sec.

Sursa foto