Primavara care se apropie cu pasi repezi trebuie s-o intampinam cum se cuvine!…. si ce este mai potrivit?…., decat niste vitamine in farfurie.
Pentru a le consuma, cel mai bun mod va fi sub forma de salate ( legume. fructe )
Vom face o salata de primavara, doar cu cateva legume ca exemplu, foarte simpla si rapida.
Ingrediente salata de primavara I
1 capatina salata verde
1 castravete
1 legatura ridichi rosii
5-6 rosii cherry
2 ulei masline
1/2 lamaie (zeama )
sare, piper
Cum se face salata de primavara I
Se va pregatii pentru inceput, un castron destul de incapator, pe care il vom avea la indemana pentru legumle pregatite, langa blatul de lucru pe care-l vom folosi l-a taiatul legumelor.
Salata verde, se va desface frunza cu frunza si spala sub jet de apa, pentru a se indeparta suficient de bine impuritatiile existente sub dosul frunzelor.
Frunzele de salata, spalate si scurse de apa, se vor taia cu un cutit in fasii, sau se vor rupe cu mana bucati potrivit de mari.
Castravetele, se va taia in rondele subtiri.
Ridichiile rosii, se vor curata de frunze si cotor, taiate in feliute subtiri.
Rosiile cherry, se vor spala si taia in jumatati.
Optional, la aceasta salata de primavara, se pot adauga si alte legume proaspete, la alegere si preferinta.
Legumele, odata pegatite in prealabil pe blatul de lucru, se vor pune in castonul deja pregatit, apoi amestecate usor cu o spatula si stropite cu un dresing din: ulei de masline, zeama de lamaie, sare si piper.
Pentru o aroma mai deosebita, se poate adauga putin busuioc proaspat taiat.
Salata de primavara, se va servi imediat, deoarece lasata pentru un timp, aceasta se va inmuia si nu va mai avea acel aspect apetisant si gust.
POFTA BUNA !!